Kirjoitettu 21.10.2019

Siikajoen Perussuomalaiset ry:n syyskokous

Tervetuloa Siikajoen Perussuomalaiset ry:n syyskokoukseen!

Kokous pidetään 5.11.2019 klo 17.30 Revonlahden Nesteen/Taukokartanon

tiloissa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Tarjolla pullakahvit!

Siikajoen Perussuomalaiset ry:n hallitus

 

 

Kirjoitettu 23.5.2019

Siikajoen Perussuomalaiset ry kokoustaa

Ylimääräinen yleinen kokous 11.6.2019 klo 17.00. Kokouksessa käsitellään
vuoden 2018 tilit, toimintakertomus, toiminnantarkastajan lausunto ja
päätetään vastuuvapaudesta hallitukselle ja muille tilivelvollisille.
Paikkana:
Neste Oil Revonlahti (Taukokartano)
Kasitie 540, 92350 Revonlahti

Hallitus

Kirjoitettu 7.11.2018

SIIKAJOEN PERUSSUOMALAISTEN SYYSKOKOUS

Sääntömääräinen syyskokous pidettiin 5.11.2018 Revonlahden Nesteen kabinetissa.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Vuodeksi 2019 Siikajoen Perussuomalaisten hallitukseen valittiin Risto Niemelä, Erkki Turpeenoja, Jari Ojala (siht.) ja Saila Juutilainen (pj).

Kirjoitettu 15.10.2017

Siikajoen perussuomalaiset ry:n syyskokous

Siikajoen perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin

11.10.2017 klo 18 – 19.08 Revonlahden Nesteen kabinetissa.

Kokous valitsi vuodeksi 2018 hallitukseen: Saila Juutilainen (pj), Jari Ojala (siht.),

Veikko Laurukainen, Martti Eskola sekä Mauri Krankkala. Piirikokousedustajiksi

valittiin kahdeksan henkilöä. Hyväksyttiin uusi jäsen paikallisyhdistykseemme.

Jatkamme syksyisissä merkeissä kohti joulua, unohtamatta pikkujouluja.

Tammikuussa sitten onkin presidentinvaalit. Muistakaa äänestää!

 

Syksyisin terveisin Saila Juutilainen

Siikajoen perussuomalaiset ry/puheenjohtaja

Kirjoitettu 2.10.2017

Sääntömääräinen syyskokous

Pidämme Siikajoen perussuomalaiset ry:n sääntömääräisen syyskokouksen

11.10.2017 klo 18 alkaen Revonlahden Nesteen (Taukokartano) kabinetissa.

Käsittelemme sääntöjen määräämät asiat.

Tavataan kokousasioiden ja kahvittelun merkeissä!

Terveisin Saila Juutilainen

Siikajoen perussuomalaiset ry, pj

Kirjoitettu 19.7.2017

Maakuntavaalit

Maakuntavaaleissa äänestetään maakuntavaltuustot maakunnallisille itsehallintoalueille. Ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään lokakuussa 2018. Aiemmin maakuntavaaleja esitettiin järjestettäväksi tammikuussa 2018, mutta vaalien ajankohtaa siirrettiin eteenpäin.

Maakuntavaltuustot päättävät maakunnan toiminnasta, taloudesta ja hallinnosta. Päätöksenteosta säädetään maakuntalaissa, jota valtiovarainministeriö valmistelee.

Hallituksen uusien linjausten mukaan uudet maakunnat on tarkoitus perustaa 1.6.2018 alkaen. Tuolloin joka maakuntaan asetetaan väliaikainen valmistelutoimielin, joka vastaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta ja käyttää päätösvaltaa kunnes maakuntavaltuusto aloittaa. (http://alueuudistus.fi/valiaikaishallinto)

Kirjoitettu 15.12.2016

Ryhdy kuntapäättäjäksi – tule PS:n ehdokkaaksi

Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.

Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.

Tutustu tästä ehdokasoppaaseemme.

Klikkaa tästä ilmoittautumaan ehdolle.

Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle

Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.

Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:

  1. Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
  2. ilmoittaudu tästä ehdolle netissä.
  3. Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta/rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan.
  4. Täytä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus-lomakkeet omalle yhdistykselle.
  5. Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.

Klikkaa tästä tutustumaan ehdokasgalleriaan.

Lisätietoja ehdokasgalleriasta, ota yhteyttä tuki@nullperussuomalaiset.fi tai puh. 040 661 6919.

Talvisin vaaliterveisin

PS-tukipalvelut

Jaana Vesterinen-Prähky
projektisuunnittelija

Kirjoitettu 3.11.2015

Kupsalasta Siikajoen Perussuomalaisten puheenjohtaja

Siikajoen Perussuomalaiset ry kokoontui sääntömääräiseen syyskokoukseen 1.11.2015 Siikajoenkylän Heikinhoviin yhdistyksen puheenjohtajan Veikko Laurukaisen johdolla. Perussuomalaisten Pohjois-pohjanmaan piirin edustajina kokouksessa vierailivat puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi sekä 3. varapuheenjohtaja Janne Koskela.

Toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksymisen lisäksi kokouksessa tehtiin henkilövalinnat vuodelle 2016. Veikko Laurukaisen luopuessa yhdistyksen puheenjohtajan tehtävistä, syyskokous valitsi yksimielisesti tulevalle kaudelle puheenjohtajaksi kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen jäsenenä toimivan Henna Kupsalan.

Perussuomalaisten Pohjois-pohjanmaan piiri ry:n piirisihteerinä toimiva ja Siikajoen Perussuomalaisten varapuheenjohtajana vuoden 2015 toiminut Kupsala totesi vastaanottamansa puheenjohtajan pestin Siikajoen Perussuomalaisissa olevan erityisen vastuullinen:

”Siikajoen Perussuomalaiset on aina ollut rohkea edelläkävijä ja tien näyttäjä niin kunnallispolitiikassa kuin puolueessa vaikuttaessaankin. Meille jokaisen jäsenen tasa-arvo ja sananvapaus, sekä oikeudenmukaisuus ja demokratia ovat aina olleet ohjenuorana. Veikko Laurukainen on onnistunut tehtävässään hyvin, ja hänen minulle jättämänsä saappaat ovat todella isot. Puheenjohtajaksi siirtyminen on aina myös henkilökohtaisen kasvun ja uuden oppimisen paikka. Tavoitteenani on jatkaa Laurukaisen viitoittamalla tiellä siten, että jatkossakin Siikajoen Perussuomalaisten suojista on jokaisen hyvä tehdä suoraselkäistä, puolueemme arvojen mukaista Perussuomalaista politiikkaa, jossa jokaisella äänellä on oikeus kuulua eikä kaveria koskaan jätetä. ”

Esko Sikkilän poismenon jälkeen puheenjohtajaksi ryhtynyt Veikko Laurukainen muisteli haikeana kulunutta aikaa:

”Yhdistyksen puheenjohtajana toimiminen on ollut kiva mutta myös opettavainen kokemus. Neljä vuotta on mennyt kuin siivillä. Olen aina sanonut, että kun henkilöt vaihtuvat, kehitystä tapahtuu. Niin on varmasti nytkin. ”

Syyskokous valitsi myös yhdistyksen hallituksen vuodelle 2016. Kuusijäseniseen hallitukseen valittiin Veikko Laurukainen, Mauri Krankkala, Saila Juutilainen, Jari Ojala, Erkki Turpeenoja ja Martti Eskola. Piirikokouksissa Siikajoen Perussuomalaisia edustavat Veikko Laurukainen, Henna Kupsala, Jari Ojala, Erkki Turpeenoja sekä Martti Eskola. Toiminnantarkastajaksi valittiin Janne Koskela Oulusta ja varatoiminnantarkastajaksi piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi.

Piiriyhdistyksen puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi kiitti Siikajoen Perussuomalaisia aktiivisesta osallistumisesta niin piirin toimintaan kuin paikallisiin tapahtumiinkin. Piirihallituksen jäsenenä on vuonna 2015 toiminut Veikko Laurukainen ja piirihallituksen kokouksiin on osallistunut myös varajäsen Jari Ojala sekä piirisihteerinä Henna Kupsala. Jari Ojala oli mukana myös piirin eduskuntavaalityössä.

Tulevan kauden puheenjohtaja Henna Kupsala toivottaa yhdistyksen toimintaan tervetulleeksi kaikki yhteisistä asioista ja politiikasta kiinnostuneet siikajokiset: ”Siikajoen Perussuomalaiset jatkaa samalla Perussuomalaisia arvoja toteuttavalla linjalla kuin ennenkin, joten jos yhteisiin asioihin haluaa vaikuttaa, meillä se onnistuu.”

Henna Kupsalan mietteitä yhdistyksen tulevaisuudesta löydät täältä.

Kokouksessa oli paikalla myös useita piiritason toimijoita. Kuvassa vasemmalta oikealle Janne Koskela, Saila Juutilainen, Erkki Turpeenoja, Mauri Krankkala, Jari-Pekka Teurajärvi, Veikko Laurukainen, Henna Kupsala ja Jari Ojala. 

WP_20151101_14_03_01_Pro

Kirjoitettu 30.6.2015

PS- puoluesihteeri Slunga-Poutsalo vieraili Siikajoella

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirijärjestön ylimääräinen yleinen kokous pidettiin Siikajoen Ruukissa viime viikonvaihteessa. Kokous järjestettiin puoluevaltuustoehdokkaiden valitsemista varten. Puoluevaltuuston kokoonpano päätetään lopullisesti Perussuomalaisten puoluekokouksessa 8.-9.8. Turun Logomossa.

Puoluevaltuustoon on Pohjois-Pohjanmaalta kuulunut nyt piirin puheenjohtajan paikan lisäksi kolme muuta edustajaa. Piirin näille paikoille piirikokous päätti valita ehdolle seuraavat henkilöt: Ahti Moilanen Utajärveltä, Juha Vuorio Oulusta ja Matti Viitala Haapajärveltä.

Tämän lisäksi piirikokous päätti valita ehdokkaan mahdollista lisäpaikkaa varten. Äänten mentyä tasan lisäpaikka päätettiin arvalla, missä arpaonni suosi Martti Eskolaa Siikajoelta Raahen Eeva Mosorinin jäätyä kakkoseksi.

Piirikokous täydensi piirihallitustaan yhdellä jäsenellä. Valituksi tuli Veijo Väänänen Ylikiimingistä. Väänäseltä vapautuneelle piirihallituksen varapaikalle valittiin puolestaan Seppo Leskinen Haukiputaalta.

Piirikokouksessa puhetta johti Jari Ojala Siikajoelta ja piirisihteeri Henna Kupsala toimi sihteerinä. Piirikokouksen avauspuheenvuoron käytti Siikajoen Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Veikko Laurukainen. Puheenvuorossaan Laurukainen toi esille huolensa maataloustuottajien ahdingosta maatalousvaltaisen Siikajoen näkökulmasta. Venäjäpakotteiden aiheuttama hinnanlasku maidon tuottajahinnassa yhdistettynä tukimaksujen viivästymisiin ja sateiseen kesään ajaa monet tuottajat äärirajoille niin taloudellisesti kuin henkisestikin.

Yleisötilaisuuden avannut Henna Kupsala totesi puheenvuorossaan muun muassa seuraavaa:

– Eduskuntavaalit ovat takana ja arki on alkanut. Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin alueella vaalit menivät loistavasti, sillä kaikki piirimme kansanedustajat uusivat paikkansa eduskunnassa.

Kupsala jatkoi edelleen: ”Työ valtuustoissa ja muissa luottamustehtävissä jatkuu suomalaisten ja alueemme ihmisten puolesta. Perussuomalaiset on nyt hallituksessa ja hallitusohjelma näyttää hyvältä. Toivoa paremmasta siis on, toisin kuin edellisten hallitusten aikana.”

Puoluesihteeri Riikka-Slunga Poutsalo keräsi paikalle väkeä valtuustosalin täydeltä. Puoluesihteerillä oli tuomisinaan terveiset hyvin sujuneista hallitusneuvotteluista joissa hän oli vahvasti mukana:

– Perussuomalainen puolue täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Työtä on tehty paljon sen eteen, että neljän miehen saunaseurueesta on tullut neljän ministerin hallituspuolue. Vaalien jälkeen käydyt hallitusneuvottelut menivät hyvin ja Perussuomalaisten kädenjälki näkyy voimakkaasti hallitusohjelmassa. Esimerkiksi EU-politiikan kiristykset, paskalain kumoaminen, byrokratian purkaminen ja maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen löytyvät Perussuomalaisten vaaliohjelman jälkeen nyt myös Suomen hallitusohjelmasta, vain muutamia mainitakseni.

Piirikokous päätti esittää tukensa nykyiselle puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle uudelleen valinnan puolesta. Viime kerralla yhtenä puoluesihteeriehdokkaana kisassa mukana ollut ja vaalissa hienosti toiseksi asti yltänyt järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi ei ole nyt ehdolla.

Kuvassa puoluesihteeri Riikka-Slunga Poutsalo, kokouksen puheenjohtajana toiminut Jari Ojala sekä sihteerinä toiminut piirisihteeri Henna Kupsala

Kuvassa puoluesihteeri Riikka-Slunga Poutsalo, kokouksen puheenjohtajana toiminut Jari Ojala sekä sihteerinä toiminut piirisihteeri Henna Kupsala

Kirjoitettu 29.4.2015

Siikajoen Perussuomalaiset kokousti Tönkyräkankaalla

Siikajoen Perussuomalaiset kokoontui sääntömääräiseen kevätkokoukseen 26.4.2015 Luohuan Tönkyräkankaalla. Kokouksen puheenjohtajana toimi paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Veikko Laurukainen ja sihteerinä Markku Miettinen. Kokouksessa käytiin läpi toimintavuosi 2014 ja suunnattiin katse tulevaan. Vuosi 2014 oli Siikajoen Perussuomalaisille erityinen, sillä paikallisyhdistyksestä oli eduskuntavaaleissa oma ehdokas. Vaaleissa kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Henna Kupsala jäi täpärästi varasijalle 3598 äänellä. Siikajoen Perussuomalaiset onnittelivat Kupsalaa vaalituloksesta puhein ja kukkasin. Perussuomalaisten kannatus nousi Siikajoella vuoden 2012 kuntavaaleista 10,1 prosenttiyksikköä 22,7 prosenttiin. Valtakunnallisesti paikkamäärissä mitattuna Perussuomalaiset on nyt toiseksi suurin puolue.

Siikajoen Perussuomalaisten jäsenmäärä jatkoi kasvuaan vuonna 2014. Vuoden lopussa jäseniä oli 6 enemmän kuin vuotta aikaisemmin, ollen yhteensä 37 jäsentä.

Siikajoen Perussuomalaiset osallistuvat aktiivisesti tapahtumiin myös vuonna 2015. Toukokuussa valtuutetut ja paikallisyhdistyksen toimijat ovat mukana Ruukin kevätmarkkinoilla 23.5 sekä Oulun erämessuilla. Yhteistyötä lähialueiden paikallisyhdistysten kanssa kehitetään edelleen. Kokouksen lopuksi todettiin Perussuomalaisten vakiinnuttaneen asemansa niin paikallistason- kuin valtakunnankin politiikassa; siikajokisten Perussuomalaisten työ tavallisen ihmisen ja maaseudun puolesta jatkuu.

Kirjoitettu 9.1.2015

Keskustelutilaisuus Revonlahdella

Siikajoen Perussuomalaiset järjestää keskustelutilaisuuden 15.1.2015 Revonlahden Nesteellä alkaen kello 18.00.

Tule keskustelemaan ajankohtaisista asioista, esim. Tuulivoimasta, kuntaliitoksista tai jostain muusta ajankohtaisesta asiasta. Paikalla Siikajokisia kuntapäättäjiä.

Kahvitarjoilu!

Kirjoitettu 27.10.2014

Veikko Laurukainen jatkaa Siikajoen Perussuomalaisten johdossa.

Siikajoen Perussuomalaiset ry valitsi yksimielisesti puheenjohtajakseen edelleen Veikko Laurukaisen paikallisyhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 26.10.2014 Revonlahden Nesteellä. Hallituksen jäsenmäärää kasvatettiin kuuteen jäseneen, ja muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Saila Juutilainen, Jari Huhtala, Henna Kupsala, Mauri Krankkala, Martti Eskola ja Jari Ojala. Toiminnantarkastajaksi valittiin Erkki Turpeenoja.

Siikajoen Perussuomalaiset päättivät olla kansan tavattavissa erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla tuttuun tapaan myös vuonna 2015. Paikallisyhdistys on aktiivisesti mukana ensi kevään eduskuntavaaleissa, ehdokkaana on luomuviljelijä, kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Henna Kupsala Siikajoen Perussuomalaisista.

Kirjoitettu 9.6.2014

Eduskuntavaaliehdokkaiksi esivaaliin valittu Martti Ja Henna

Siikajoen Perussuomalaiset ry. on valinnut omat ehdokkaansa Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piirin jäsenäänestykseen eduskuntavaaliehdokkaista. Ehdokkaiksi esivaaliin lähtevät valtuutetut Martti Eskola 1006  ja Henna Kupsala 1013.

Jäsenäänestys pidetään postiäänestyksenä 9.6.-22.6.2014 ja sen perusteella eduskuntavaaliehdokkaaksi valitaan viisi henkilöä. Loput ehdokkaat valitaan piirin yleisessä kokouksessa kesäkuun lopulla.

Kirjoitettu 25.4.2014

Yhdistyksen uusi nimi on Siikajoen Perussuomalaiset

Siikajoen Perussuomalaiset kokoontuivat kevätkokoukseen 16.4.2014 Ruukissa jossa yhdistyksen nimi muutettiin Raahen Seutukuntain Perussuomalaiset ry:stä Siikajoen Perussuomalaiset ry:ksi.

Kirjoitettu 4.3.2014

Siikajoella luovutettu kunnanjohtajalle kuntalaisaloite 3.3.2014

Siikajoen kunnanjohtajalle on tänään luovutettu tuulivoimaloiden minimi etäisyyteen asunnoista tähtäävä kuntalaisaloite. Aloitteen tavoitteena on saada kunnan alueelle rakennettavien tuulivoimaloiden ja asuntojen välille vähintään 2 km etäisyys. Aloitteen tarkoituksena ei ole estää totaalisesti voimaloiden rakentamista kunnassa, ainoastaan saada edes jonkinlainen suojaetäisyys asuntojen ja voimaloiden väliin.

Aloitetta allekirjoitettiin erittäin innokkaasti, kerääjille jopa soiteltiin perään, jos ei satuttu olemaan kotona kerääjän käydessä. Valitettavasti jouduimme kiirehtimään aloitteen jättämistä, koska seuraavat tuulivoimakaavat tulevat käsittelyyn nopeammin kuin oli tiedossamme. Tästä johtuen emme kerenneet kerätä kaikkialla kunnan alueella. 

Tavoitteena olleet 2 ja 5 %:n kattavuus kunnan äänioikeutetuista ylittyi reilusti, prosentin ollessa lähes kymmenen. Tavoitteessa mainitut prosenttiluvut velvoittavat kunnanvaltuuston käsittelemään aloitteen ja ellei aloitetta hyväksytä, mahdollisesti päättämään kansanäänestyksen järjestämisestä asiasta.

Lisäksi on reilu kymmenen allekirjoitusta sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät asu Siikajoella, mutta heillä on loma-asunto tai muuta kiinteää omaisuutta kunnassa.

Aloite on hyvä esimerkki yli puoluerajojen tehtävästä yhteistyöstä kuntalaisten hyväksi!

Haluamme kiittää kaikkia nimien kerääjiä sekä aloitteen allekirjoittaneita kuntalaisia.

Kirjoitettu 15.11.2013

Markku Miettinen jatkaa sihteerinä

Raahen Seutukuntain Perussuomalaiseten hallituksen kokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen Martti Eskola. Sihteeriksi valittiin edelleen varavaltuutettu Markku Miettinen.

Kirjoitettu 15.11.2013

Veikko Laurukainen jatkaa Raahen Seutukuntain Perussuomalaisten johdossa

raahen seutukuntan 2013 syys_4

Raahen seutukuntain Perussuomalaiset ry:n syyskokouksessa toimi puheenjohtajana pöydän päässä vasemmalta Veikko Laurukainen ja sihteerinä Markku Miettinen, etualalla vasemmalta Carita Kauppinen Raahen Perussuomalaiset ry:stä ja puoluehallituksen jäsen Martti Eskola sekä pöydän oikeassa päässä järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi.