Siikajoella luovutettu kunnanjohtajalle kuntalaisaloite 3.3.2014

Siikajoen kunnanjohtajalle on tänään luovutettu tuulivoimaloiden minimi etäisyyteen asunnoista tähtäävä kuntalaisaloite. Aloitteen tavoitteena on saada kunnan alueelle rakennettavien tuulivoimaloiden ja asuntojen välille vähintään 2 km etäisyys. Aloitteen tarkoituksena ei ole estää totaalisesti voimaloiden rakentamista kunnassa, ainoastaan saada edes jonkinlainen suojaetäisyys asuntojen ja voimaloiden väliin.

Aloitetta allekirjoitettiin erittäin innokkaasti, kerääjille jopa soiteltiin perään, jos ei satuttu olemaan kotona kerääjän käydessä. Valitettavasti jouduimme kiirehtimään aloitteen jättämistä, koska seuraavat tuulivoimakaavat tulevat käsittelyyn nopeammin kuin oli tiedossamme. Tästä johtuen emme kerenneet kerätä kaikkialla kunnan alueella. 

Tavoitteena olleet 2 ja 5 %:n kattavuus kunnan äänioikeutetuista ylittyi reilusti, prosentin ollessa lähes kymmenen. Tavoitteessa mainitut prosenttiluvut velvoittavat kunnanvaltuuston käsittelemään aloitteen ja ellei aloitetta hyväksytä, mahdollisesti päättämään kansanäänestyksen järjestämisestä asiasta.

Lisäksi on reilu kymmenen allekirjoitusta sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät asu Siikajoella, mutta heillä on loma-asunto tai muuta kiinteää omaisuutta kunnassa.

Aloite on hyvä esimerkki yli puoluerajojen tehtävästä yhteistyöstä kuntalaisten hyväksi!

Haluamme kiittää kaikkia nimien kerääjiä sekä aloitteen allekirjoittaneita kuntalaisia.

Kirjoitettu 4.3.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa