Valtuustoaloite tuulivoimahankkeiden keskeyttämiseksi tuulivoimaloiden terveysvaikutusten selvittämisen ajaksi

Jari Ojala jätti seuraavanlaisen valtuustoaloitteen, jonka olivat lisäksi allekirjoittaneet Martti Eskola, Riitta-Liisa Salmenkangas, Marjaana Paananen, Erkki Ylikorkala, Markku Miettinen ja Mauri Krankkala:
“Hallitus ilmoitti 24.11.2016 osana energia- ja ilmastostrategiaa, että Suomen hallitus keskeyttää uusien tuulivoimaloiden tukijärjestelmien valmistelun, kunnes se on selvittänyt tuulivoimaloiden terveys- ja ympäristövaikutukset myös infraäänten suhteen.
Hallituksen päätöstä pääministeri Juha Sipilä perusteli kansalaisten kokemilla terveyshaitoilla, joita on ilmaantunut ihmisille tuulivoimaloiden rakentamisen jälkeen (IS 24.11.2016).
Suomen hallituksen päätös tuulivoimaloiden terveysvaikutusten selvittämiseksi ennen laajamittaista tuulivoimaloidenlisärakentamista on perusteltu. Tuulivoimaloiden aiheuttamat terveysongelmat ovat
tuttuja myös Siikajoella, jossa jo useampi perhe on joutunut jättämään tuulivoimaloiden vaikutusalueella sijaitsevan kotinsa terveysongelmien vuoksi. Lue tästä koko aloite…

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa